3 dec, 2019 13:19
477
3
Dodon: Situația din țară a devenit mult mai bună în ultimele 6 luni
3 dec, 2019 13:19
477
3

Preşedintele Igor Dodon consideră că, în jumătate de an, situaţia din ţară s-a îmbunătăţit semnificativ.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni de televiziune, transmite Știri.md.

"În ultimele şase luni, situaţia a devenit mult mai bună. Există o dinamică pozitivă în toate. Am reuşit să eliberam statul, nu mai există controlul total asupra instituţiilor statului, aşa cum a fost înainte. Câte ceva am realizat împreună cu blocul ACUM. În acea etapă, am procedat corect, l-am izgonit pe Plahotniuc din ţară", a spus Dodon, subliniind că nu regretă că Partidul Socialiştilor a format coaliţie cu ACUM.

În opinia sa, coaliţia trebuia menţinută, dar "Maia Sandu a decis altfel".

"A fost o greşeală politică, o decizie emotivă după alegerile locale. Totodată, această decizie a lui Sandu nu a fost coordonată cu nimeni - nici cu noi, nici în interiorul blocului ACUM, nici cu partenerii externi, care au fost foarte dezamăgiţi", a spus Preşedintele.

El a recunoscut că demisia guvernului oricum s-ar fi întâmplat mai târziu, dar "se mai putea ceva de făcut".

"În plus, în 3-4 săptămâni am fi format împreună majoritatea în consiliile raionale, blocul ACUM ar fi avut 10-15 preşedinţi de raion. Pentru bloc ar fi fost o altă situaţie", a spus Dodon.

Potrivit lui, acum noul guvern se confruntă cu mari provocări.

"Trebuie să recunoaştem că echipa noastră se află la putere - în guvern, în administraţia prezidenţială, preşedinţii noştri sunt în 17 raioane. Aceasta este o mare responsabilitate şi suntem conştienţi de aceasta. Noul guvern se confruntă cu sarcina de a promova reforme reale şi procesul de deoligarhizare. Avem o şansă bună să punem bazele stabilităţii în sfera socială, în economie şi justiţie", a subliniat Preşedintele.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter