main logo
543

Dodon și Kozak au analizat la Moscova mai multe probleme economice

Președintele țării, Igor Dodon și viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Kozak au analizat la Moscova mai multe probleme economice.

Dodon și Kozak au analizat la Moscova mai multe probleme economiceFoto: stiri.md

Despre aceasta a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Am menționat importanța pregătirii și desfășurării la nivel înalt a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, în cadrul căreia este preconizată depășirea perioadei de stagnare în relațiile bilaterale, care s-a înregistrat pe parcursul ultimilor ani din cauza guvernării precedente.

Am fost unanimi în opinia că pe agenda bilaterală s-au acumulat multe probleme care necesită soluționare imediată", a scris Igor Dodon.

Igor Dodon mai menționează că s-a discutat despre eliberarea autorizațiilor de transport și extinderea listei agenților economici ce livrează conserve și produse vinicole.

"În mod aparte, am discutat subiecte ce țin de asigurarea neîntreruptă a țării noastre cu gaze naturale, ținînd cont de faptul că acordul cu privire la tranzitarea teritoriului Ucrainei expiră la finele anului curent. Totodată, am examinat solicitarea părții moldovenești de a ne oferi reduceri la tarifele pentru gaze, începând cu ‪1 septembrie‬ curent", a conchis șeful statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării