main logo
655

Dodon și-ar dori colaborare PSRM-ACUM și la Primăria Chișinău

Igor Dodon va propune reprezentanților blocului ACUM ca să formeze „un parteneriat în cadrul alegerilor locale”.

Dodon și-ar dori colaborare PSRM-ACUM și la Primăria ChișinăuFoto: stiri.md

Într-un interviu pentru cotidianul.md, Dodon spune că atât PSRM cât și ACUM vor avea candidații propriu, dar este important ca să nu se atace, iar după alegeri, să existe o coaliție ACUM - PSRM și în CMC, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Potrivit lui Dodon, PSRM va avea propriul candidat la alegerile pentru primarul general al Chișinăului. Acesta a adăugat că în turul II se vor înfrunta neapărat un candidat al dreptei și unul al stângii, de aceea, este important ca în campanie să existe dezbateri doar pe problemele Chișinăului.

Totodată, acesta a adăugat că ar trebui să existe un scenariu similar Parlamentului și în CMC, prin care oricine câștigă Primăria, să primească automat susținerea majorității în CMC (din partea PSRM și ACUM), chiar dacă a înfrânt în turul II candidatul partenerului de „înțelegere temporar”.

Dodon a spus că cele două partide ar trebui să se susțină reciproc și în cadrul formării coalițiilor la nivel local.

„Dacă noi, în nord de exemplu o să avem nevoie de câteva voturi pentru a alege președintele de raion, să le luăm de la dreapta și invers. Să nu umblăm cu voturi de la PDM, dacă vor mai exista”, a declarat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării