main logo
700

Dodon: Se întreprind măsuri la tentativa de uzurpare a puterii de stat

Preşedintele Igor Dodon a declarat că organele de drept întreprind măsuri necesare în cadrul urmăririi penale privind tentativa de uzurpare a puterii de stat în perioada 7-14 iunie 2019.

Dodon: Se întreprind măsuri la tentativa de uzurpare a puterii de statFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, miercuri, în cadrul unui briefing de presă el a spus că acest subiect a fost abordat în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite Știri.md.

"Procuratura Generală, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi comisia parlamentară de anchetă ne-au informat despre evoluţia acestui proces cu caracter secret, primele rezultate ale căruia sunt aşteptate până la finele lui septembrie", a spus Dodon.

El a precizat că procurorul general interimar Dumitru Robu ar putea veni joi la şedinţa parlamentară extraordinară pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare unor deputaţi implicaţi în uzurparea puterii.

"Din păcate sau din fericire, subiectul ridicării imunităţii nu ţine de competenţa Preşedintelui şi este posibilă doar la iniţiativa procurorului general. Vom vedea, va veni mâine procurorul general în Parlament sau nu. Eu am răspunsul la această întrebare, dar nu vi-l dau acum. Timpul va arăta", a spus Dodon.

De asmenea, el a spus că în cadrul şedinţei CSS a fost audiat raportul Procuraturii Generale şi a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

"Membrii CSS au fost informaţi despre cauzele penale suplimentare, inclusiv în privinţa anumitor cazuri trecute cu vederea în timpul guvernării anterioare. Totodată, am subliniat că sunt revizuite nu doar acţiunile ilegale comise în 2013-2014, ci şi cele din anii 2010-2012, când a avut loc pregătirea pentru devalizarea sistemului bancar", a spus Dodon.

El a menţionat că, în următoarele zile, la solicitarea Procuraturii Generale şi a BNM, vor avea loc şedinţe suplimentare la acest subiect, în cadrul cărora vor participa preşedintele R. Moldova, preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul.

Preşedintele a comunicat că au fost "discutate subiecte ce au regim secret şi se referă la examinarea măsurilor întreprinse de către autorităţile statului în 2015-2019 în eforturile de eliberare a piloţilor ostatici în Afganistan şi examinarea procesului a patrimoniului neutilizat din dotarea Armatei Naţionale în 2015-2016".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării