main logo
3580

Dodon: Sandu ar împinge R. Moldova spre război. Reacția unui analist

Socialistul Igor Dodon continuă să sperie cetățenii R. Moldova cu războiul și face jocul Federației Ruse doar ca să scape de închisoare.

Dodon: Sandu ar împinge R. Moldova spre război. Reacția unui analistFoto: Captură video

De această părere este comentatorul politic Vitali Andrievski, care a comentat ultima declarație a lui Dodon, politician aflat în arest la domiciliu, transmite Știri.md cu referire la Ziarul Național.

Potrivit lui Dodon, Maia Sandu ar împinge R. Moldova spre război, după ce Consiliul Suprem de Securitate a decis monitorizarea mai riguroasă a situației din regiunea transnistreană și descurajarea implicării populației din această zonă în activități de mobilizare desfășurate de Federația Rusă.

„Cel mai grav e ceea ce se va întâmpla luna viitoare în R. Moldova. Maia Sandu ne împinge cu încăpățânare spre scenariul ucrainean. Ea ne împinge cu insistență în război. Asta e cel mai grav. Ați văzut declarațiile ei de luni… A revenit din SUA, acolo unde a fost prelucrată și iarăși cu declarații împotriva Rusiei, împotriva cetățenilor care gândesc altfel”, a spus ieri Dodon, după ce instanța de judecată a decis ca fostul președinte, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv trădare de patrie, să rămână în arest la domiciliu.

Comentatorul politic Vitali Andrievski consideră că Dodon induce intenționat lumea în eroare și că ar fi gata să cedeze rușilor Transnistria și Găgăuzia, doar ca să scape de pușcărie.

„Cine a început războiul? Dodon ne spune că Maia Sandu „ne împinge cu încăpățânare spre scenariul ucrainean, spre război”. Dacă îl asculți pe Dodon, atunci reiese că Ucraina a declanșat războiul și atacă teritoriul Rusiei. E clar pentru toată lumea că puține lucruri depind astăzi de Maia Sandu. Dacă Rusia va câștiga, atunci R. Moldova va pierde Transnistria și, cel mai probabil, va fi anexată și Găgăuzia”, este convins analistul politic.

În același context, Andrievski menționează că unica speranță a noastră este ca Ucraina să nu cedeze.

„Ucraina justifică astăzi speranțele noastre și luptă cu încăpățânare cu agresorul. În opinia mea, majoritatea cetățenilor R. Moldova sunt de partea Ucrainei. Iar cei care tânjesc după victoria Rusiei sunt gata să plătească cu teritoriile R. Moldova, doar ca Rusia să-i ajute să-și recapete puterea. Pentru Șor, Dodon și alții, aceasta este o șansă de a nu ajunge la închisoare...”, a conchis sursa citată.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat că cetățenii R. Moldova care vor răspunde „mobilizării parțiale” anunțate de liderul rus, Vladimir Putin, și vor merge să lupte „de partea agresorului” în războiul din Ucraina vor fi pedepsiți, inclusiv cu retragerea cetățeniei moldovenești.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării