main logo
590

Dodon: Rusia va elimina taxa vamală la cinci poziţii de mărfuri

În timpul apropiat, Guvernul federaţiei Ruse va aproba o hotărâre privind eliminarea taxei vamale „la cinci poziţii de mărfuri" de producţie moldovenească exportată pe piaţa rusă.

Dodon: Rusia va elimina taxa vamală la cinci poziţii de mărfuri

Declarația îi aparține preşedintelui Igor Dodon și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a amintit că Rusia introduce „regimul fără taxe vamale" pentru o perioadă de şase luni - de la 1 ianuarie până la 30 iunie 2019.

„Eliminarea taxelor va avea un impact pozitiv asupra exporturilor moldoveneşti în Rusia, ceea ce va spori profitabilitatea afacerilor şi veniturilor a numeroşi producători interni de produse agricole", a declarat preşedintele.

Igor Dodon a amintit că pentru anul 2019 rămân în vigoare „înţelegerile sale" cu businessul mare al Rusiei, care este gata să investească în economia Moldovei până la 1 miliard de dolari pe an.

„Cred că vom putea ajunge la această sumă de investiţii în anul viitor", a declarat Dodon, care le-a reproşat autorităţilor de fluxul slab de investiţii străine directe, care, potrivit lui, este foarte scăzut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării