main logo
706

Dodon: Rusia ar putea fi atrasă în scenarii de destabilizare a Moldovei

Federația Rusă ar putea fi atrasă în scenarii de destabilizare a Republicii Moldova, după alegerile din 24 februarie.

Dodon: Rusia ar putea fi atrasă în scenarii de destabilizare a Moldovei

Declarația aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută pentru presa rusă, în cadrul vizitei pe care acesta a avut-o la Moscova, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

În cadrul unui interviu acordat pentru TASS, Dodon declară că, situația politică din Republica Moldova este „foarte dificilă” și nu exclude faptul că după scrutinul electoral Rusia ar putea fi atrasă în scenarii de destabilizare a Republicii Moldova.

„Situația este foarte dificilă. Trebuie spus cu sinceritate că vecinii noștri din vest sunt România, membră a NATO, din est este Ucraina cu toate problemele interne și, de asemenea, cu dorința de a adera la NATO. Și aici Moldova, care dorește să fie prieteni cu toată lumea, care dorește să construiască o politică pro-moldovenească. (…) Sunt în favoarea unei majorități parlamentare pro-moldovenești după alegeri. Desigur, unora nu le place. Cu Ucraina și România totul este clar, dar aici este Moldova cu poziția pronunțată pro-moldovenească, care vrea să fie prietenă cu toți și nu vrea să fie anti-rusă. Nu vreau ca Moldova să fie anti-rusă, nu vreau să fie anti-europeană. Trebuie să fim prieteni cu toată lumea”, a declarat Dodon.

Astfel, spune șeful statului, după alegeri există diferite scenarii. 

„Nu exclud faptul că cineva poate avea dorința de a destabiliza situația. Pentru ce? Pentru a încerca, spre exemplu, să atragă Federația Rusă asupra unor factori de destabilizare, ținând cont de regiunea transnistreană. Eu sunt de părere că astfel de riscuri sunt”, a adăugat șeful statului.

Pe de altă parte, acesta declară PDM încearcă să rămână la putere cu orice preț, pentru a controla în continuare atât Parlamentul, cât și Guvernul.

„Dacă există încercări cu orice preț de a controla totul din nou, acest lucru poate duce la faptul că atât stânga cât și dreapta vor ieși pur și simplu în stradă, indiferent de opiniile geopolitice. Acest lucru este cu siguranță un fel de destabilizare din nou”, mai sune Igor Dodon.

Președintele este de părere că, în cazul în care PSRM, PDM sau blocul ACUM nu va obține majoritate parlamentară, cel mai probabil vor fi organizate alegeri anticipate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării