685
4
Dodon: Regimul oligarh și schemele frauduloase nu mai există în Moldova
685
4

Preşedintele Igor Dodon a declarat că regimul oligarh şi "schemele frauduloase" din Moldova nu mai există şi nu vor mai fi niciodată

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta şeful statului a anunţat într-un nou episod din seria filmuleţelor "Preşedintele Răspunde" publicat pe pagina sa de YouTube şi Facebook, transmite Știri.md

Igor Dodon s-a adresat către administraţia şi locuitorii Transnistriei.

"Liderii transnistreni spun că situaţia din regiune se agravează. Îi înţeleg. Înţeleg că nu mai există partenerii lor de pe malul drept al Nistrului, iar schemele nu mai sunt valabile. Nu este partenerul Plahotniuc. În Republica Moldova nu mai există regimul oligarhic. Acesta nu va mai exista niciodată! Iar, problemele cetăţenilor vor fi rezolvate", a subliniat preşedintele.

După cum a informat INFOTAG anterior, săptămâna trecută Igor Dodon a menţionat că "este necesară o soluţie politică.

"Trebuie să ne aşezăm şi să discutăm. Suntem gata să oferim garanţiile şi împuternicirile necesare, o autonomie largă. Nimeni nu va rezolva această problemă pentru noi - nici Rusia, nici Uniunea Europeană, nici SUA. Trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri, să recunoaştem că avem un viitor comun şi să găsim o soluţie. Trebuie să înţelegem că nimeni nu recunoaşte independenţa Transnistriei, iar Transnistria nu are viitor separat de Moldova", a subliniat preşedintele.

La rândul său, Ministerului de Externe al autoproclamatei RMN l-a criticat pe Igor Dodon şi a îndeamnat autorităţile Moldovei "să revină la realitate".

Potrivit MAE al Transnistriei, declaraţiile lui Dodon "contravine situaţiei reale în procesul de negocieri, care se caracterizează prin degradarea atmosferei şi incapacitatea părţii moldoveneşti de a îndeplini angajamente asumate anterior".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter