main logo
723

Dodon: PSRM nu va invita PDM la negocieri pentru crearea coaliției

Preşedintele Igor Dodon a declarat că socialiştii nu vor invita Partidul Democrat la negocieri pentru crearea coaliţiei. Despre aceasta el a declarat, joi seara, la un post de televiziune.

Dodon: PSRM nu va invita PDM la negocieri pentru crearea coalițieiFoto: eadaily.com

În acelaşi timp, el a spus că la începutul lunii iunie va avea loc şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor (PSRM), care anterior a oferit fracţiunii PSRM mandatul de a negocia şi de a crea o majoritate parlamentară cu blocul ACUM, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

"De data aceasta, Consiliul Republican va examina aspecte legate de pregătirea pentru alegerile anticipate. Nu cred că va fi luată o altă decizie. Sigur este că socialiştii nu vor invita PDM la negocieri. Socialiştii nu vor propune PDM să înceapă discuţiile privind crearea unei majorităţi parlamentare. 

Dacă propun democraţii, vom vedea care va fi răspunsul. Dar repet că decizia Consiliului Republican nu permite Partidului Socialiştilor să discute cu PDM", a spus liderul informal al PSRM.

Potrivit lui, la el şi la preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, vin zilnic "mesageri" din partea blocului ACUM, care povestesc care e situaţia blocului de dreapta.

"La prima etapă, Năstase a vrut să formeze coaliţie cu socialiştii, dar Sandu nu voia. Acum, când Andrei şi-a dat seama că rămâne fără funcţie, iar ei toţi se consideră mari şefi, căci sunt interesaţi de aceasta, deja el nu mai vrea, dar ea vrea. Să se decidă odată între ei cine şi ce doreşte, căci se comportă ca nişte copii. Dar atâta timp cât ei nu se văd în funcţiile dorite, nu vor coaliţie", a spus Dodon.

El a subliniat că socialiştii insistă pe funcţia de speaker, deoarece aceasta este o garanţie pentru ei în calitate de partid care îl sprijină pe Preşedintele ţării. 

El a reamintit că, în ultimii doi ani, Preşedintele a fost suspendat de cinci ori din funcţie şi, din acest motiv, PSRM vrea funcţia de speaker.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării