main logo
392

Dodon: PSRM nu va accepta traseismul până la finele mandatului

Igor Dodon, președintele țării care se consideră și lider informal al Partidului Socialiștilor (PSRM), spune că fracțiunea PSRM nu va accepta deputați „traseiști”, chiar dacă majoritatea actuală formată dintre ACUM și PSRM nu va rezista până la finele acestui mandat de patru ani a Parlamentului.

Dodon: PSRM nu va accepta traseismul până la finele mandatuluiFoto: Știri.md

Declarația a fost făcută de Dodon azi, după ședința Consiliului Republican al PSRM, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Suntem gata să susținem Guvernul Maiei Sandu, este poziția fermă a PSRM, vom asigura votul fracțiunii PSRM pentru a implementa reformele promovate de Guvernul Sandu. 

Vom face tot posibilul ca această majoritatea să fie pe o perioadă cât mai lungă, de dorit pe întreg mandat, dacă se va reuși. 

Dacă nu, atunci încă un subiect important pe care noi categoric nu vom accepta este traseismul politic. Nu vom accepta ca în PSRM să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți, suntem 35 de deputați la număr, ajungem sau până la sfârșitul mandatului actualului legislativ, sau până la alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon.

ACUM și PSRM au semnat acum aproximativ două săptămâni un acord privind crearea unei majorități parlamentare temporare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării