220
2
Dodon: PSRM nu a discutat candidatura la funcția de președinte al țării
220
2

La şedinţa de marţi a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor (PSRM) nu a fost discutată candidatura formaţiunii la funcţia de preşedinte al ţării.

Foto: știri.md

Despre aceasta a declarat jurnaliştilor Preşedintele Igor Dodon, care a participat la şedinţă în calitate de lider neformal al partidului, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Preşedintele consideră că deocamdată este prea devreme pentru a discuta acest subiect.

"Mai este timp până la 8 septembrie, când ar putea începe campania electorală. 

Aceasta cu condiţia că Parlamentul este de acord cu propunerea de a stabili alegerile prezidenţiale pentru data de 8 noiembrie", a declarat Dodon, care a lansat o astfel de propunere cu privire la data alegerilor înainte de Revelion.

El a mai spus anterior că PSRM îşi va determina candidatul la funcţia de Preşedinte în vară, mai aproape de data alegerilor. 

Pe de altă parte, această problemă a fost deja discutată în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PSRM din 17 decembrie 2019.

"Prioritatea noastră pentru anul 2020 este pregătirea pentru alegerile Preşedintelui Republicii Moldova. PSRM pledează pentru ca şeful statului să fie ales în continuare de popor. 

Respingem cu fermitate orice speculaţie cu privire la posibila alegere a preşedintelui ţării de Parlament. 

Avem încredere deplină în şeful statului, Igor Dodon, şi îl considerăm cel mai potrivit candidat pentru funcţia de Preşedinte al ţării la alegerile din 2020", se menţiona în declaraţia PSRM, adoptată acum o lună.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter