main logo
712

Dodon promitea anularea BAC-ului, dar acum invită absolvenţii pentru a-i premia

Deşi în campania electorală promitea să elimine Bacalaureatul pentru absolvenţi, preşedintele Igor Dodon invită o sută cei mai buni absolvenţi ai liceelor din ţară la Preşedinţie, pentru a le acorda câte o diplomă. În acest fel, potrivit şefului statului, tinerii ar fi motivaţi.

Dodon promitea anularea BAC-ului, dar premiază absolvenţiiDodon promitea anularea BAC-ului, iar acum invită absolvenţii pentru a-i premia

La fel, pe data de 18 iulie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc un concert dedicat absolvenţilor şi abiturienţilor din Moldova, la care, până în prezent şi-au confirmat participarea trupele MOT (Black Star), Randi, A Studio şi alte formaţii.

Despre acest lucru a anunţat preşedintele Igor Dodon, după o întâlnire pe care a avut-o astăzi cu un grup de tineri, membri ai Comitetului organizaotric naţional al Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor – SOCI 2017, unde în premieră vor participa 400 de tineri din ţara noastră. Potrivit lui Igor Dodon, urmează a fi selectaţi participanţii, 300 de pe malul drept al Nistrului şi o sută din regiunea transnistreană, din peste 2.000 de dosare depuse. La festivalul din Soci urmează să participe în jur de 20 de mii de tineri din 183 de ţări ale lumii, scrie independent.md.

„Noi vom face tot posibilul să găsim surse pentru acoperirea cheltuielilor de transport, pentru că restul cheltuielilor sunt acoperite de partea primitoare. Vreau să felicit tinerii din Republica Moldova că vor avea posibilitatea în premieră să participe la Festivalul Mondial al Tineretului”, a declarat Igor Dodon.

„Am abordat încă un subiect. La solicitarea tinerilor, am constatat că, pe parcursul ultimilor ani, în Republica Moldova nu au fost organizate evenimente pentru absolvenţii şi abiturienţii care sunt în aşteptarea unei atenţii suplimentare din partea conducerii ţării. Astfel, în premieră, săptămâna viitoare o să invităm la Preşedinţie, o sută cei mai buni tineri, care au obţinut cele mai bune rezultate la absolvirea liceelor, care vor primi diplome din partea Preşedintelui RM. Consider că acesta erste un pas de motivare, vom motiva tinerii care obţin succese şi care au cele mai bune note la absolvirea liceelor”, a mai spus şeful statului.

La fel, acesta a anunţat că pe 18 iulie va avea loc un festival sub denumirea „Generaţia tineretului”. „Este prima noastră iniţiativă în acest sens, sub patronajul preşedintelui Republicii Moldova va avea loc un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru toţi absolvenţii şi abiturienţii la care am invitat deja artişti destul de cunoscuţi şi din est şi din vest”, a mai spus Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării