main logo
2156

Dodon: Profesorii turci au fost expulzați civilizat din R. Moldova

Deși Republica Moldova a fost condamnată la CEDO în cazul expulzării profesorilor turci, liderul PSRM, Igor Dodon, spune că atunci s-a procedat civilizat, fiind respectate anumite proceduri.

Dodon: Profesorii turci au fost expulzați civilizat din R. MoldovaFoto: știri.md

Declarația a fost făcută ieri, 6 aprilie, în cadrul unei intervenții live, în timp ce a comentat răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Pe timpul lui Plahotniuc, atunci când au fot deportați profesorii turci, s-a făcut civilizat. Au fost îmbarcați într-un charter, li s-a turnat ceai și i-au trimis acasă. Au fost respectate anumite proceduri, după a fost comisie parlamentară. Au spus că nu a fost ilegal, dar au fost respectate anumite proceduri. Dar acum ce se întâmplă, în timpul zilei, i-au pus un sac în cap, l-au băgat în portbagaj”, a declarat Igor Dodon.

După expulzarea profesorilor turci, a fost pornit un dosar penal. Mai apoi, fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88.000 de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

Totodată, în acest caz, Moldova a fost obligată de către CEDO să plătească câte 25.000 de euro familiilor profesorilor turci extrădați din Republica Moldova. Suma totală pentru despăgubirea prejudiciului moral fiind de 175.000 euro. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării