main logo
2027

Dodon: Profesorii turci au fost expulzați civilizat din R. Moldova

Deși Republica Moldova a fost condamnată la CEDO în cazul expulzării profesorilor turci, liderul PSRM, Igor Dodon, spune că atunci s-a procedat civilizat, fiind respectate anumite proceduri.

Dodon: Profesorii turci au fost expulzați civilizat din R. MoldovaFoto: știri.md

Declarația a fost făcută ieri, 6 aprilie, în cadrul unei intervenții live, în timp ce a comentat răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Pe timpul lui Plahotniuc, atunci când au fot deportați profesorii turci, s-a făcut civilizat. Au fost îmbarcați într-un charter, li s-a turnat ceai și i-au trimis acasă. Au fost respectate anumite proceduri, după a fost comisie parlamentară. Au spus că nu a fost ilegal, dar au fost respectate anumite proceduri. Dar acum ce se întâmplă, în timpul zilei, i-au pus un sac în cap, l-au băgat în portbagaj”, a declarat Igor Dodon.

După expulzarea profesorilor turci, a fost pornit un dosar penal. Mai apoi, fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88.000 de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

Totodată, în acest caz, Moldova a fost obligată de către CEDO să plătească câte 25.000 de euro familiilor profesorilor turci extrădați din Republica Moldova. Suma totală pentru despăgubirea prejudiciului moral fiind de 175.000 euro. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării