main logo
10810

Dodon precizează: Decretul Maiei Sandu privind Gavrilița este suspendat

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională (CC) a respins cererea de suspendare a decretului președintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița.

Dodon precizează: Decretul Maiei Sandu privind Gavrilița este suspendatFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Dodon menționează că de fapt Decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița a fost suspendat, transmite Știri.md.

Potrivit lui Dodon, decizia de astăzi a Curții Constituționale explică în mod clar că Parlamentul nu se poate întruni și discuta problema votului de încredere din partea Guvernului până când nu va fi luată decizia finală a Curții Constituționale.

"Un răspuns final, Curtea Constituțională va oferi pe data de 23 februarie. Atunci se va decide dacă decretul semnat de președintele Maia Sandu e constituțional sau nu. Atunci va fi clar dacă din țară parlamentară, R. Moldova poate deveni brusc o țară prezidențială numai printr-o decizie a Curții Constituționale", a comentat Dodon.

Menționăm că Curtea Consituțională (CC) a respins cererea de suspendare a decretului președintelui Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării