main logo
9786

Dodon: PDM scoate bani în regim de urgență din R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat în această dimineață Consiliul Suprem de Securitate.

Dodon: PDM scoate bani în regim de urgență din R. Moldova

Ședința Consiliului are loc la Președinție, iar Igor Dodon a declarat că au fost invitați și Procurorul general Eduard Harunjen, dar și Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, aceștia însă nu au venit.

La ședință este și prim-ministru Maia Sandu, dar și noul Ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

După ședință, Igor Dodon a anunțat că pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate au fost 3 subiecte: investigarea fraudei bancare, distrugerea probelor pentru infracțiuni bancare și anularea decretului semnat de Pavel Filip.

"Solicităm Băncii Naționale a Moldovei și Serviciului Spălare de Bani să informeze zilnic Consiliul Suprem de Securitate despre toate fluxurile de mijloace financiare, conform legislației.

Toate informațiile de pe aceste fluxuri ce țin de la 1 ianuarie 2019 până în prezent. În adresa Președinției vine informație că cei care au pierdut guvernarea scot mijloace bănești din Moldova, iar pentru a preîntâmpina aceste scheme solicităm să fim informați zilnic.

Există informații că se sigilează și se scot din instituții de stat probe importante", a declarat Igor Dodon.

Știri.md amintește că șeful statului Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că în ultimele două zile, la CNA și în alte structuri de stat au fost arse documente legate de furtul miliardului și de înregistrări efectuate ilegal în toți acești ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării