main logo
579

Dodon: Parlamentul riscă să fie dizolvat la mijloc de iunie

Preşedintele Igor Dodon a declarat că la mijlocul lunii iunie ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului şi de numire a datei alegerilor parlamentare anticipate.

Dodon: Parlamentul riscă să fie dizolvat la mijloc de iunie

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a menţionat miercuri, la întrevederea cu şefii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, transmite Știri.md.

"Referindu-mă la situaţia politică din ţară, am exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. Am menţionat că dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului şi de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

El a subliniat că "acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiţionale în infrastructură, apariţia unor riscuri în sistemul bugetar, amânarea creării Guvernului şi a desfăşurării alegerilor locale".

Potrivit lui, "întrevederile cu ambasadorii, devenite deja tradiţionale, reprezintă un bun prilej de a discuta într-un format larg diverse subiecte de actualitate".

Dodon a informat diplomaţii despre agenda externă a Preşedintelui RM pentru perioada imediat următoare. Pe 29 mai el va participa la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pe 6-8 iunie - la Forumul Internaţional Economic de la Sankt Petersburg şi pe 21 iunie - la deschiderea ediţiei a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

"Pe finalul întrevederii le-am mulţumit şefilor misiunilor diplomatice pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova de ţările pe care le reprezintă şi i-am invitat să participe la Festivalul Familiei care va fi organizat sub egida Preşedintelui RM în această duminică la Chişinău", a remarcat Dodon.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării