main logo
660

Dodon: Pământul și oamenii sunt cea mai mare bogăție pe care o are R. Moldova

În cadrul vizitei în teritoriu, șeful statului, Igor Dodon, s-a familiarizat cu mersul lucrărilor agricole de la Gospodăria Ţărănească "M.I Paciu" din Brăviceni, raionul Orhei.

Dodon: Pământul și oamenii sunt cea mai mare bogăție a Moldovei

Suprafața totală a terenurilor agricole de care dispune gospodăria țărănească constituie circa 50 ha, dintre care 10 ha sunt cultivate cu 3 soiuri de grâu, iar 20 ha – cu 5 soiuri de porumb. Anual, sunt recoltate aproximativ 50 tone de grâu și 100 tone de porumb, transmite Știri.md.

De asemenea, gospodăria țărănească, deja de 7 ani consecutiv, cultivă ardei gogoșari, pe care, ulterior recoltării, îi livrează fabricii autohtone de conserve "Natur Bravo" din Cupcini.

Totodată, în acest an, fermierul Mihai Paciu a luat decizia de a înființa o marcotieră cu o suprafață de circa 3 ha pentru obținerea pomilor altoiți de măr. O mare parte a materialului săditor pomicol va fi exportat pe piața Federației Ruse.

Președintele țării a apreciat faptul că această gospodărie țărănească utilizează tehnică agricolă modernă, ceea ce permite obținerea unei recolte bune, chiar şi în condiții climaterice nefavorabile.

Igor Dodon a menționat că pământul și oamenii sunt cea mai mare bogăție pe care o are Republica Moldova, iar agricultura este ramura primordială de activitate a populației noastre. "Spre regret, potențialul de dezvoltare a domeniului respectiv din țară nu este pe deplin valorificat. În acest sens, voi depune eforturi întru promovarea unor politici care să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol, precum și la atragerea investitorilor străini în domeniul respectiv", a specificat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării