main logo
2034

Dodon: Oamenii din anturajul lui Plahotniuc se tem mult de Platon

Oamenii din anturajul lui Plahotniuc se tem mult de Veaceslav Platon, susţine preşedintele Igor Dodon, care consideră că mărturiile omului de afaceri trebuie folosite în investigaţia furtului miliardului.

Dodon: Oamenii din anturajul lui Plahotniuc se tem mult de PlatonColaj: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat în cadrul emisiunii săptămânale "Preşedintele răspunde" că Platon "cu siguranţă nu este un înger, dar este foarte abil în diverse scheme şi foarte periculos pentru securitatea statului", transmite Știri.md.

"Procurorul general spune că Platon nu a participat la furtul miliardului. El acum este condamnat anume pentru furtul miliardului şi este unul din martorii care poate expune tot lanţul faptelor şi aduce dovezi clare pentru învinuirea lui Plahotniuc, Candu, Şor şi restul", a spus preşedintele.

El consideră că este rezonabil ca procurorii să lucreze cu Platon în această situaţie, "pentru ca apoi să fie dat un termen concret celor vinovaţi".

"Dacă se poate de folosit datele lui, experienţa lui, atunci trebuie de folosit, ca să ne clarificăm cu furtul miliardului. Dar pe alte capete de acuzare Platon trebuie să fie cercetat aparte", a remarcat Dodon.

Comentând apariţia pe reţelele de socializare a imaginilor video de la audierea lui Platon, şeful statului a spus că aceasta este "mâna lui Plahotniuc".

"Oamenii din anturajul lui Plahotniuc se tem foarte mult de Platon. Pentru că el ştie câte ceva şi poate prezenta date concrete", a spus preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării