4 950
18
Dodon o îndeamnă pe Sandu să meargă la plimbare: Pădurea e galbenă
4 950
18

„Să iasă la plimbare în pădure”. Acesta este îndemnul președintelui Igor Dodon pentru a o face pe prim-ministra Maia Sandu să se răzgândească și să-și retragă proiectul de angajare de răspundere a Guvernului.

Colaj: știri.md

„Pădurea e galbenă. Am văzut că a purtat o eșarfă galbenă”, a adăugat șeful statului, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Au mai rămas două-trei zile. Să se gândească. Sunt zile de odihnă. Să iasă la plimbare în pădure. Pădurea e frumoasă acum. Poate ceva se va schimba. Pădurea e galbenă. Am văzut că a purtat azi (n.r. – la ședința de vineri a Parlamentului) o eșarfă galbenă. Pădurea e galbenă acum, să se plimbe, acolo sunt multe, multe frunzulițe galbene. Le va aduna, se va gândi, poate ceva se va schimba”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Pe 8 noiembrie, prim-ministra a venit în fața deputaților pentru a prezenta proiectul de angajare de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii. Imediat după discursului Maiei Sandu, socialiștii au anunțat că înregistrează o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități are la dispoziție 72 de ore pentru a examina moțiunea de cenzură. Ulterior, urmează să fie convocată o nouă ședință plenară, unde se va decide dacă pică sau nu Executivul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter