Dodon o îndeamnă pe Sandu să fie atentă la declarații: Greșeală mare
22 noiembrie, 08:26
8 615
29
Dodon o îndeamnă pe Sandu să fie atentă la declarații: Greșeală mare
22 noiembrie, 08:26
8 615
29

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, îi recomandă președintei alese, Maia Sandu, să fie atentă la declarațiile pe care le face cu privire la partenerii internaționali ai țării.

Recomandarea acestuia vine după ce Sandu a spus într-un interviu pentru presa ucraineană că nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca modalitate de soluționare a conflictului de pe Nistru și că în mandatul său va pleda pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul stâng al Nistrului, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Pentru Maia Sandu situația este complicată. Îi va fi greu să promoveze o politică externă echilibrată așa cum am promovat eu, să nu facă declarații dure împotriva Rusiei și a pacificatorilor”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Acesta opinează că Sandu a făcut o „greșeală mare” atunci când a spus că va pleda pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul stâng al Nistrului.

„Ce fel de declarații ale unui președinte ales sunt acestea în țara în care avem conflictul transnistrean, în țara în care 35-40% din populație vorbește limba rusă. 

Este o greșeală mare. Va fi interesant în timpul apropiat. Veți vedea că ceea ce s-a promis în timpul campaniei electorale a fost doar o mască”, a mai spus acesta.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter