main logo
5284

Dodon: Nu văd șanse pentru crearea unei majorități parlamentare

După ce președintele țării s-a întâlnit și a vorbit cu toți reprezentanții partidelor politice care au venit astăzi la consultații, Igor Dodon a venit cu declarații în fața presei.

Dodon: Nu văd șanse pentru crearea unei majorități parlamentareFoto: știri.md

Președintele a declarat că deocamdată nu vede „șanse pentru crearea unei majorități parlamentare”, chiar dacă PSRM a declarat că ar fi de acord să creeze o majoritate parlamentară cu ACUM, transmite Știri.md.

„Cei din ACUM mi-au zis că nu acceptă coaliția, insistă pe același prim-ministru și au spus că e bine să plece președintele din funcții pentru ca să aibă garanții.

Cu PDM m-am văzut prima dată. A fost o discuție detaliată. Am vrut să înțeleg poziția lor. Ei sunt axați pe reforma internă, ei nu-și doresc alegeri parlamentare anticipate, nu doresc să facă majoritate parlamentară cu nimeni, în ceea ce ține de susținerea candidaturii la funcția de prim-ministru propusă de președinte, ei au spus că depinde cu ce program va veni acesta.

În premieră am invitat și Partidul Șor la negocieri. A fost primul contact. Au venit 2 persoane. Ei spun că rămân în opoziție, aici am văzut o poziție comună cu cei din ACUM, că ei toți spun că vor anticipate. Stranie poziție a acestor două partide. Astfel de discuții sunt utile.

În concluzii, la această etapă eu nu văd șanse pentru crearea unei majorități parlamentare. Eu cred că condițiile înaintate de blocul ACUM nu sunt constructive. Sunt ultimatumuri. Eu consider că noi nu avem nevoie de alegeri anticipate, noi nu putem să lăsăm țară pentru o perioadă foarte lungă de incertitudine. Vreau să menționez, la această etapă, este vinovată Maia Sandu.

Am auzit că azi erau probleme nu știu unde cu plata salariului. Ei sunt miniștri și prim-miniștri în exercițiu și pentru tot ce se întâmplă este responsabilitatea Maiei Sandu. Pentru toate, ei vor răspunde în fața legii. Eu mi-am expus poziția mea. Vedem care e poziția socialiștilor, iar ulterior eu voi veni cu o reacție, mâine, poimâine.

În aceste 3 luni, eu trebuie să vin cu inițiativa, cel puțin de 2 ori de înaintarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Candidatul va merge la fracțiune și își va spune programul, după care vedem dacă acumulează majoritatea voturilor sau nu. Dacă nu... alegeri parlamentare și mergem mai departe”, a declarat Igor Dodon.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării