main logo
697

Dodon: Nu trebuie să ne grăbim cu statutul regiunii transnistrene

Noi nu trebuie să ne grăbim cu statutul regiunii transnistrene”, a declarat șeful statului în cadrul unui interviu acordat Europei Libere având ca temă problema transnistreană, securitatea energetică și politica externă din regiune.

Dodon: Nu trebuie să ne grăbim cu statutul regiunii transnistrene

„Pentru noi este foarte important, dacă vorbim de Transnistria, câteva lucruri foarte importante. Primul: să nu înrăutățim situația față de ceea ce avem, să fie implementate acelea ce s-au convenit. Mă refer la numerele de înmatriculare ș.a.m.d., care cu suportul extern, formatul „5+2” au fost aprobate”, a menționat Igor Dodon, transmite Știri.md.

De asemenea, președintele s-a expus și referitor la relațiile dintre Vlad Plahotniuc și fondatorul Sheriff-ului de la Tiraspol „Sheriff-ul gestiona situația și era sigur pe puterile sale atâta timp cât avea un partener pe malul drept, care controla puterea în Republica Moldova. Nu există partener! Și eu vreau să vă spun că nu vor fi parteneriate cu Sheriff, pe mine nu mă interesează businessul, schemele lor ș.a.m.d.”.

„În Moldova, nu va mai fi astfel de parteneriat, nu vor mai fi scheme. Ele trebuie tăiate și să nu apară în loc altele. În ceea ce ține de exporturi, în regiunea transnistreană la momentul de față destinația nr. 1 este piața Uniunii Europene”, a explicat președintele statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării