main logo
1829

Dodon nu revine în arest la domiciliu. Recursul procurorilor, respins

Fostul șef al statului, Igor Dodon, nu revine în arest la domiciliu. Recursul procurorilor a fost respins de Curtea Supremă de Justiție.

Dodon nu revine în arest la domiciliu. Recursul procurorilor, respinsFoto: timpul.md

Procurorul anticorupție care gestionează dosarul „Dodon”, Petru Iarmaliuc, a depus recurs la CSJ împotriva încheierii instanței privind măsurile preventive aplicate și prelungirea duratei lor, transmite Știri.md.

Ședința a avut loc la ora 15:00, în sala nr. 4 a CSJ, fiind distribuită completului judecătorilor Colegiului Penal al CSJ: Nadejda Toma, Victor Boico și Iurie Diaconu.

În același timp, avocații lui Igor Dodon au cerut recuzarea magistratului Vladimir Timofti din completul de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, care examinează dosarul în care este vizat fostul președinte al Republicii Moldova.

Solicitarea dată se motivează prin existența de “circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului”.

Avocații au indicat că, la ședința din 18 noiembrie, când s-au pronunțat două încheieri în cazul ex-șefului statului, Vladimir Timfoti a pronunțat două opinii separate și “este vădit orientat împotriva inculpatului prin încălcarea oricăror rigori”, iar în ședințe “ține partea acuzării și neglijează solicitările legitime ale părții apărării”.

Igor Dodon a fost reținut în data de 24 mai 2022, în dosarul denumit generic „kuliok”. Este acuzat că în 2019 ar fi primit de la fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, o pungă cu bani pentru finanțarea PSRM.

Până nu demult s-a aflat în arest preventiv, după care a fost transferat în arest la domiciliu și recent a fost eliberat cu condiția că nu are voie să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării