main logo
407

Dodon nu a publicat încă informații despre finanțarea fundației Primei Doamne

Deși alegerile au trecut, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon nu se grăbește să facă publică informații despre finanțarea fundației Primei Doamne.

Dodon nu a publicat informații despre fundației Primei DoamneDodon nu a publicat încă informații despre finanțarea fundației Primei Doamne

Serviciul de presă al instituției prezidențiale a anunțat acum trei săptămâni că o comunicare detaliată referitor la acest subiect o vor face după alegerile parlamentare, care au avut loc la data de 24 februarie. Acum însă, aceștia se eschivează și spun că nu acest subiect este prioritar, transmite Știri.md cu referire la IPN

„Avem acuma alte priorități. Acum la pe agenda zilei sunt altele, anume cu Parlamentul, iar despre raportul fundației va fi anunțat poate săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare reveniți cu întrebarea aceasta”, a declarat consultanta principală al serviciului de presa a Președinției, Carmena Sterpu.

Recent, Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet” a procurat 50 de tone de struguri moldovenești, care potrivit acestora vor fi distribuite mai multor grădinițe de copii. Astfel, în acest sens redacția TV8 a făcut un calcul și a stabilit că pentru 50 de tone de struguri cu un preț de cinci lei kilogramul, ajunge la suma de 250.000 de lei.

După ce o investigație jurnalistică a dezvăluit că fiul procurorului general al Rusiei a donat fundației de binefacere a Primei Doamne „Din suflet” 70.000 de euro, președinția susține că toate sursele de finanțare, atât cele interne, cât și cele externe sunt transparente, însă cei care oferă acest suport nu doresc ca datele lor să fie făcute publice. 

Astfel, serviciul de presă al instituției prezidențiale a menționat că o informație detaliată referitor la destinația unde au fost utilizate aceste surse va fi publicată următoarea săptămâna după alegerile parlamentare pentru a nu avea un impact asupra campaniei electorale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării