main logo
376

Dodon: Noua guvernare va păstra toate acordurile semnate până acum

Preşedintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius la Chișinău.

Dodon: Noua guvernare va păstra toate acordurile semnate până acum

În cadrul întrevederii, Dodon a menționat că noul Guvern va păstra toate acordurile semnate de Moldova cu partenerii din Est şi din Vest, transmite Știri.md.

Am salutat vizita oficialului lituanian în Moldova și am apreciat dialogul politic activ dintre statele noastre. Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Republica Moldova precum și asupra stadiului actual al relațiilor moldo-lituaniene”, a menționat șeful statului.

Pe lângă asta, Dodon a ținut să-i mulțumească ministrului  lituanian pentru „sprijinul pe care îl oferă Lituania țării noastre precum și pentru menţinerea Republicii Moldova în topul statelor prioritare pentru Asistenţa de Dezvoltare. Totodată, am exprimat interes pentru valorificarea potenţialului de cooperare economică moldo-lituaniană, inclusiv pentru atragerea investițiilor lituaniene în economia moldovenească.

În alt context, am vorbit despre schimbările semnificative din țara noastră, în special, despre obținerea unui larg consens național și susținerea internațională oferită de marile forțe Moldovei. Am menționat faptul că noua putere de la Chișinău va păstra și implementa Acordurile semnate cu partenerii din Est și din Vest și va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor naționale ale țării și în beneficiul cetățenilor noștri”, a declarat președintele pe pagina sa de Facebook.

Image may contain: 3 people, people sitting and indoor

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării