main logo
15998

Dodon, nemulțumit de voturile diasporei pentru Sandu: Electorat paralel

„Candidatul independent” Igor Dodon, cel care se va duela cu Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial, s-a arătat nemulțumit de votul și alegerea pe care a făcut-o diaspora ieri, la scrutinul prezidențial și chiar și-a permis să-i ofenseze prin faptul că nu s-ar încadra în viziunile moldovenilor, care sunt în țară.

Dodon, nemulțumit de voturile diasporei pentru Sandu: Electorat paralelFoto: știri.md

Astfel, Dodon afirmă că cetățenii moldoveni stabiliți peste hotarele țării ar fi un „electorat paralel”, care se află în „disonanță cu preferințele populației majoritare de acasă”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova”, a spus Dodon.

Totuși, Igor Dodon afirmă că și asta e o realitate a democrației. „Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a conchis „candidatul independent”.

Precizăm că, după închiderea secțiilor de votare din țară, rezultatele preliminare a numărării voturilor îl poziționa pe Igor Dodon pe primul loc, ca fiind învingător al primului tur. Ulterior, după începerea procesării datelor din străinătate, unde moldovenii și-au exprimat voturile, coraportul s-a schimbat, iar balanța s-a înclinat spre lidera PAS Maia Sandu, care într-un final l-a devansat pe Igor Dodon.

Din numărul total de voturi din diasporă 149.178, o bună parte i-au revenit Maiei Sandu (104.605), adică puțin peste 70%. Alte 25.737 sau 17,25 la sută voturi i-au revenit lui Renato Usatîi și doar 5.361 voturi, adică 3,59% au votat pentru Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării