main logo
750

Dodon, nemulțumit că nu toți deputații ACUM susțin inițiativele PSRM

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, care se declară „liderul neformal al socialiștilor”, susține că își dorește ca alianța PSRM-ACUM să fie menținută pentru o perioadă cât mai îndelungată, deoarece este „unica șansă de a schimba situația din țară spre bine”, dar se arată nemulțumit de faptul că unii deputați nu susțin toate inițiativele PSRM.

Dodon, nemulțumit că nu toți deputații ACUM susțin inițiativele PSRMFoto: Știri.md

Șeful statului a adus drept exemplu cazul când a fost votat noul director al CNA, Ruslan Flocea, care a fost secretar general al Aparatului Președinției, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

În acest sens, Dodon susține că propunerea lui de a fi semnat un „pact de neagresiune” între cele două entități politice este foarte necesar, deși recunoaște că „nu oferă garanție de 100%”.

„Simt că fără pactul de neagresiune la alegerile locale și fără a lăsa geopolitica nu vom reuși. Astăzi, un deputat ACUM, care a votat împotriva lui Flocea, a spus că nu-l va vota pentru că acesta a lucrat cu Dodon, care este împotriva unioniștilor și unirii cu România. Și ar trebui să ne întrebăm: câți deputați sunt în această coaliție? Serios. Când trebui de votat pentru anumite proiecte de legi care le convin celor din dreapta, toți cei 35 de socialiști o fac. La noi persistă disciplina. Noi chiar ne-am înțeles că, chiar dacă vom avea păreri diferite, putem să ne contrăm oricât, dar facem așa cum a decis majoritatea. Când a trebuit să fie votată Greceanîi speaker, au fost minus trei sau patru voturi, Năstase era cât pe ce să nu voteze. Noi ne întrebăm: ce-i asta? De aceea trebuie să decidem cum vom lucra mai departe. În afară de Țîcu, Reniță a votat împotriva lui Flocea. De ce l-am numit atunci președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană? Deputații socialiști spun că au fost împotriva lui, dar, dacă li s-a spus să voteze, l-au votat, iar ei nu votează. Nu avem nevoie de aceste ieșiri publice. Nu e normal. Dacă suntem parteneri, cetățenii ar trebui să vadă că suntem împreună”, a declarat acesta în cadrul ediției de miercuri a emisiunii „Главный вопрос”.

Miercuri, 31 iulie, 72 de deputați au votat pentru numirea lui Ruslan Flocea în funcția de director la CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării