main logo
1200

Dodon: Moldova nu va recunoaște independența Abhaziei și Osetiei de Sud

Republica Moldova nu recunoaşte şi nici nu va recunoaşte independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud.

Dodon: Moldova nu va recunoaște independența Abhaziei și Osetiei de SudFoto: știri.md

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat Preşedintele Igor Dodon, vineri, la emisiunea sa săptămânală "Preşedintele răspunde" de pe reţelele sociale, transmite Știri.md.

Un jurnalist l-a întrebat pe Preşedinte cum s-a simţit la Parada Victoriei alături de liderii separatişti din Abhazia şi Osetia de Sud, care au fost invitaţi şi ei la acest eveniment.

"Gazda a decis pe cine şi cum să invite la Parada Victoriei. În ceea ce priveşte Abhazia şi Osetia de Sud, Moldova nu a recunoscut şi nu recunoaşte independenţa acestor regiuni.

Sunt sigur că participarea la Parada Victoriei, inclusiv a celor 75 de militari moldoveni, este un motiv de mândrie pentru cetăţenii Moldovei.

Şi vizita la Moscova, problemele pe care le-am discutat sunt în interesul majorităţii absolute a cetăţenilor ţării", a spus Dodon.

El s-a pronunţat din nou pentru o politică externă echilibrată.

"Administraţia prezidenţială elaborează un concept corespunzător de politică externă. Cred că, la toamnă, documentul va fi prezentat Parlamentului. Urmăm principiul politicii externe echilibrate, cooperarea atât cu estul, cât şi cu vestul.

Din păcate, uneori, poziţiile noastre nu coincid cu poziţia Ministerului de Externe. Aceasta este o realitate, avem un guvern de coaliţie, toate opiniile trebuie luate în considerare.

Dar pe problemele principiale încercăm să coordonăm poziţiile pentru a veni cu o singură poziţie oficială", a subliniat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării