main logo
511

Dodon: Moldova are șansa unică pentru o dezvoltare durabilă

Preşedintele Igor Dodon consideră că Moldova are o şansă unică pentru o dezvoltare durabilă.

Dodon: Moldova are șansa unică pentru o dezvoltare durabilăFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat la întrevederea de vineri cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, care se află în vizită la Chişinău, transmite Știri.md.

"Am discutat situaţia din politica internă a Republicii Moldova şi am adus mulţumiri conducerii Poloniei pentru susţinerea noii coaliţii parlamentare şi a noului Guvern. Am reiterat faptul că Moldova are o şansă unică pentru o dezvoltare durabilă datorită consensului larg naţional şi sprijinului din partea partenerilor externi. Administraţia prezidenţială împreună cu Parlamentul şi Guvernul depune toate eforturile necesare pentru restabilirea relaţiilor pragmatice cu partenerii de dezvoltare şi promovarea unei politici externe echilibrate", a scris Dodon pe pagina sa de facebook după întrevedere.

Şeful statului a subliniat că Polonia rămâne unul din cei mai activi parteneri europeni, ocupând locul 8 la capitolul schimbului comercial, al cărui volum a atins în anul 2018 circa 300 de milioane de dolari. 

Totodată, el a menţionat că Polonia este cel mai mare importator al vinurilor moldoveneşti şi printre cei mai mari investitori europeni în Moldova cu un volum de investiţii de peste 220 milioane de lei.

Preşedintele a remarcat că la data de 14 iulie se împlinesc 27 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice. 

Moldova şi Polonia au semnate 37 de tratate în diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, financiar, transport, al securităţii sociale, sănătăţii şi ştiinţelor medicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării