main logo
723

Dodon: Migrația deputaților să fie abordată la referendumul PDM

Președintele Igor Dodon propune ca la referendumul propus astăzi, 13 noiembrie, de către Partidul Democrat să fie inclus un punct privind interzicerea migrației deputaților de la o fracțiune la alta.

Dodon: Migrația deputaților să fie abordată la referendumul PDMDodon: La referendumul PDM să fie abordată și migrația deputaților

PDM a propus organizarea unui referendum concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie, în cadrul căruia cetățenii urmează să se expună cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dar și cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Igor Dodon consideră că prin interzicerea migrației deputaților se va exclude practica nocivă, când un partid cu pondere inițial modestă în Parlament poate obține, datorită migrației, cea mai mare fracțiune parlamentară și astfel preia guvernarea. În opinia sa, migrația deputaților trebuie interzisă prin lege.

După alegerile parlamentare din 2014, Partidul Socialiștilor, care era condus atunci de Igor Dodon, a obținut 25 de mandate de deputat. În prezent fracțiunea PSRM are 24 de parlamentari. PDM, care a intrat în legislativ cu 19 mandate de deputat, numără în prezent 42 de parlamentari în fracțiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării