main logo
4443

Dodon: Maia Sandu, un obstacol în procesul de integrare europeană

Maia Sandu este cel mai mare obstacol în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Afirmațiile îi aparțin fostului președinte al țării, Igor Dodon.

Dodon: Maia Sandu, un obstacol în procesul de integrare europeanăColaj: Știri.md

„Maia Sandu este cea mai mare problemă pentru integrarea europeană și mă refer nu doar la scăderea vectorului integrării Republicii Moldova după venirea Maiei Sandu la guvernare”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii „În direct cu Igor Dodon”, transmite Știri.md

Potrivit fostului șef al statului, sunt trei principii fundamentale care stau la baza integrării europene, aprobate la Copenhaga în 1993 și întărite de Consiliul European în 1995.

„Primul - stabilitatea instituțiilor care garantează democrația, drepturilor omului, precum și protejarea minorității. Ce a făcut Maia Sandu aici? Garantează democrația? A închis 12 televiziuni, a impus cenzură.

Oamenii serioși nu vor să participe la concursul pentru funcția de procuror general. Și vreau să-i atenționez pe acei oameni care râvnesc la această funcție. În decembrie, Republica Moldova va avea un alt președinte, care va anula decretul Maiei Sandu și îl va restabili pe Stoianoglo în funcția de procuror general. Vouă vă trebuie să vă jucați în jocurile Maiei Sandu?

Autoritățile își bat joc de minoritățile din Moldova, de găgăuzi, de ucraineni. Care protecție a minorităților?”, susține Igor Dodon. 

Potrivit lui, Maia Sandu a făcut tot posibilul ca, în mandatul său de trei ani, să discrediteze toate aceste principii.

„Groparul integrării europene în Republica Moldova este Maia Sandu”, conchide Igor Dodon.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării