main logo
1580

Dodon la Omsk: Străbuneii mei au ajuns la Don (râu în Rusia). De asta mă cheamă Dodon

Președintele Igor Dodon susține că numele de familie pe care îl poartă vine de la faptul că „strămoșii săi au ajuns până la râul Don”.

Dodon: Străbuneii mei au ajuns la Don. De asta mă cheamă Dodon

Declarația a fost făcută de președinte în timpul zilei orașului Omsk, la care a participat zilele trecute, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit site-ului newsomsk.ru, președintele Dodon a declarat: „Cândva străbuneii mei au ajuns până la Don. Dodon -  este numele de familie a celor care au ajuns până la Don (n.red. до дона - trad. rusă „Până la Don”). Eu am ajuns până la Omsk. Mulțumesc prietenului meu Alexandr Burkov. Noi suntem mai des în Moscova, Minsk, Sankt - Petersburg iar mai apoi ne-am gândit de ce nu și Siberia”. 

La manifestație a fost intonat un fragment din aria „Cneazul Igor” iar la final Igor Dodon l-a întrebat în glumă pe guvernatorul regiunii Omsk dacă: „întâmplător a cântat” acest fragment.

Conform unui studiu realizat de Anatol Eremia de la Institutul de Filologie din Chișinău, numele de familie Dodon ar veni de la „Dodu”, care provine din bulgară și română „Dodo” sau „Dodă” - „soră mai mare”, „mătușă”, „femeie în vârstă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării