main logo
505

Dodon, la inaugurarea Irinei Vlah: Vom acorda toată susținerea necesară

Irina Vlah a fost investită aseară, 19 iulie, în funcția de bașcan al Găgăuziei.

Dodon, la inaugurarea Irinei Vlah: Vom acorda toată susținerea necesară

La ceremonia de investire a participat și președintele țării, Igor Dodon, care a fost însoțit de prim-ministrul Maia Sandu, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și mai mulți deputați, transmite Știri.md.

„Am felicitat-o pe Dna Irina Vlah cu ocazia acestui eveniment deosebit, urîmdu-i răbdare, înțelepciune și noi realizări în această funcţie de răspundere. Am asigurat conducatorul autonomiei și pe toți cei prezenți, că Administrația Preşedintelui va acorda și în continuare regiunii toată susținerea necesară, spre binele cetățenilor.

Mi-am exprimat convingerea că faptele bune vor continua, iar locuitorii dim regiune vor trăi mai bine. De asemenea, consider că această regiune a obținut o nouă șansă de a face viața oamenilor mai prosperă, la fel cum și Republica Moldova a obținut o nouă șansă de dezvoltare datorită consensului stabilit între forțele politice, pentru prima dată în istoria țării.

Totodată am remarcat că la 30 iunie, cetățenii din regiune au făcut o alegere corectă, deoarece pe parcursul celor patru ani de mandat, Dna Vlah s-a manifestat ca un manager profesionist, iar rezultatele înalte pe care autonomia le-a obținut în toate domeniile constituie cea mai bună dovadă în acest sens.

Țin să menționez că în primii patru ani de activitate a Irinei Vlah, veniturile în bugetul UTA Găgăuzia au crescut de 1,6 ori, depășind suma de 826 de milioane de lei. Volumul veniturilor proprii a crescut de 1,9 ori și a depășit suma de 409 milioane de lei. În regiune au fost implementate zeci de proiecte sociale și de infrastructură. De asemenea, conducerea Găgăuziei a stabilit o colaborare eficientă cu partenerii externi ai Republicii Moldova: Federația Rusă, statele UE, Turcia, Azerbaidjan și altele”, a declarat șeful statului.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Image may contain: 10 people, people smiling, people standing, crowd and outdoor

Image may contain: 13 people, people standing and outdoor

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării