main logo
495

Dodon, invitat de Putin să participe la acțiunile festive de 9 mai 2020

Președintele Igor Dodon a fost invitat de omologul său rus, Vladimir Putin, să participe la acțiunile festive de 9 mai 2020, care vor avea loc la Moscova.

Dodon, invitat de Putin să participe la acțiunile festive de 9 mai 2020

Invitația oficială i-a fost transmisă șefului statului de către ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„În cadrul întrevederii, ambasadorul rus mi-a înmînat invitația oficială din partea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la acțiunile festive care vor avea loc la Moscova, la 9 mai 2020, cu prilejul marcării celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În această ordine de idei, am discutat cu domnul Vasnețov programul vast de acțiuni dedicate marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism și, în special, evenimentele comemorative de la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe data de 24 august. 

În cadrul acestor evenimente se preconizează participarea Ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu și a vicepreședintelui Consiliului Federației, Galina Karelova, care vor vizita țara noastră la invitația Președintelui RM”, a declarat Igor Dodon.

De menționat că anul trecut, 2018, Vladimir Putin a fost singur la parada de 9 mai din Piața Roșie. Purtătorul său de cuvânt, Dmitrii Peskov, a declarat pe atunci că în protocolul din acel an nu se prevăd vizite ale unor șefi de state sau de guverne.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 21 august, ministrul Apărăii Pavel Voicu a venit cu precizări privind caracterul vizitei ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. 

Pavel Voicu a spus că Igor Dodon a invitat mai mulți demnitari străini să participe la evenimentele privind „aniversarea eliberării Moldovei de fasciști”.

În debutul ședinței Guvernului, Maia Sandu a spus că, întrucât Ministerul Apărării nu a întreprins toate demersurile necesare, vizita lui Șoigu nu poate fi considerată una oficială.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării