10 iulie, 15:34
398
7
Dodon: Investigația privind furtul miliardului va fi dusă la bun sfârșit
10 iulie, 15:34
398
7

Preşedintele Igor Dodon este convins că investigarea furtului miliardului din sistemul bancar va fi dusă la bun sfârşit, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul emisiunii săptămânale "Preşedintele răspunde", transmite Știri.md.

"Noi nu ne implicăm în activitatea procurorului general. Lui nu îi este uşor, ştiu. Dar pot spune că munca în această direcţie s-a intensificat. Atât partenerii noştri internaţionali, cât şi misiunea FMI, cu care ne-am întâlnit în ajun, recunosc că în ultimele şase luni s-au făcut mai multe în investigarea furtului miliardului decât în ultimii cinci ani. Procurorul lucrează în direcţia cea bună. Sunt sigur că el va duce această activitate până la capăt", a spus Dodon.

El a subliniat că lucrul este foarte dificil, deoarece "oligarhul Vladimir Plahotniuc face încă presiuni asupra procurorilor".

"Ştim că se creează diferite obstacole. De exemplu, imediat ce există progrese, nu ajung procurori. La unul dintre ei, bunica a fost testată pozitiv la coronavirus, iar cinci-şase procurori deodată merg în carantină pentru că au fost în contact. Înţelegem ce se întâmplă.

Procurorul general are multe de lucru, nu numai în dosarele penale, ci şi în curăţarea sistemului. Acolo au rămas majoritatea oamenilor lui Plahotniuc. În procuratură şi sistemul judiciar mai sunt persoane care primesc instrucţiuni de la Plahotniuc", a spus Dodon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter