2197
0
Dodon, întrebat de ce a sfidat ziua de doliu stabilită de Guvernul Sandu
2197
0

„Zilele de doliu, în 28 de ani de Independență, au fost emise prin decret prezidențial”.

Foto: Știri.md

Declarația aparține președintelui Igor Dodon, întrebat de ce a sfidat ziua de doliu național, care a fost stabilită de Guvernul Maiei Sandu la data de 23 august, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Consider că sunt multe întrebări referitor la aprobarea acestei hotărâri de Guvern. Zilele de doliu, în 28 de ani de Independență, au fost emise prin decret prezidențial”, a declarat președintele Igor Dodon.

Amintim că 23 august, este declarată zi de doliu în Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Guvernul R. Moldova. Astfel, ziua de 23 august este Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

De menționat că astăzi, 24 august, Igor Dodon va organiza o serie de evenimente festive cu ocazia a 73 de ani de la lansarea ofensivei Iaşi-Chişinău în cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, la ora 10:00, au fost depune flori la Complexul Memorial "Capul de pod Şerpeni".

Mai târziu, de „la ora 19:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, va avea loc un concert festiv. 

Pe scenă vor evolua Orchestra Prezidenţială, corul Arhieresc de la Mănăstirea Curchi şi artistulul emerit al Rusiei, Grigori Leps".

Igor Dodon a spus că îi invită pe toți, "indiferent de viziunile şi preferinţele politice, cărora le este scumpă memoria eroilor căzuţi pentru eliberarea Moldovei, să participe la acţiunile cu prilejul acestei zile".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter