main logo
5394

Dodon: Interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe, lipsă de respect

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată revoltat de intenția guvernării de a interzice panglica Sfântului Gheorghe.

Dodon: Interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe, lipsă de respectColaj: știri.md

Potrivit lui Dodon, acest lucru ar însemna o lipsă de respect față de cetățeni, transmite Știri.md.

"Guvernanții slabi, cărora nu le ajunge profesionism și competență pentru a face față problemelor sociale și economice ale propriului popor, încep lupta împotriva istoriei, simbolurilor, monumentelor, bisericii.

Intenția de a interzice Ziua Victoriei și panglica Sfântului Gheorghe reflectă iresponsabilitatea guvernării și o lipsă de respect față de cetățenii țării noastre.

Astfel de încercări au fost întreprinse și de alți conducători incapabili în ultimele decenii. Însă, nu au reușit atunci, nu vor reuși nici acum. Sunt sigur că poporul Moldovei va putea apăra memoria sa istorică.

9 Mai în Moldova este o dată importantă. În această zi, întreaga țară participă la Marșul Victoriei. Acesta nu este un eveniment de partid și nici politic. Astfel cinstim memoria ostașilor sovietici, a taților și bunicilor noștri care au învins în Marele Război pentru Apărarea Patriei și au adus pacea pe pământul nostru.

Sunt sigur că la 9 Mai, toată țara, majoritatea cetățenilor noștri vor participa la Marșul Victoriei. Așa a fost, așa este și așa va fi!", a scris Dodon pe Facebook.

Menționăm că președintele Parlamentului, Igor Grosu, dă de înțeles că în Legislativ ar urma să fie aprobat un proiect de lege care ar interzice simbolistica de război pe teritoriul Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării