main logo
799

Dodon, îndemnat de un avocat să nu promulge modificările unei legi

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este îndemnat să nu promulge modificările la Legea cu privire la asigurări, votate de Parlament la 29 noiembrie.

Dodon, îndemnat de un avocat să nu promulge modificările unei legi

Apelul este făcut de către avocatul Viorel Chetruşcă, care spune că are mandatul a peste 50 de companii de brokeraj în asigurări, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Avocatul a spus vineri, 7 decembrie, într-o conferință de presă la IPN, că una dintre modificări prevede majorarea capitalului social la inițierea afacerii și activitatea în domeniul de brokeraj de asigurări de la 100 de mii la 400 de mii de lei. Și acești bani nu vor putea fi utilizați în activitatea propriu-zisă, cum este în prezent. Totodată, pentru încheierea anumitor polițe de asigurări, a anumitor contracte, brokerii nu vor mai putea încasa onorarii și nu vor putea fi remunerați.

Potrivit avocatului, dacă amendamentele vor intra în vigoare, brokerii de asigurări, mai mult de 50 de companii din cele peste 60 existente pe această piață, vor fi nevoiți să-și sisteze activitatea. „Am solicitat președintelui să nu promulge legea. Totodată, ne-am adresat și partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, misiunilor diplomatice, ca să se implice pe cât pot în a stopa punerea în aplicare a acestei legi”, a declarat Viorel Chetruşcă.

Avocatul mai spune că nu se poate expune în avantajul cui se face acest lucru, dar regretă faptul că, în special, Comisia Națională a Pieței Financiare a susținut modificările, în pofida comentariilor negative ale experților în domeniu. Dacă amendamentele vor fi promovate, nu va mai fi concurență loială pe piață, nu va fi respectată interdicția monopolului în economie și nu va fi economie de piață, susține Viorel Chetruşcă.

„Brokerii de asigurări care m-au împuternicit să vorbesc acum au învățat, s-au străduit, au creat locuri de muncă, au investit bani considerabili, nimeni nu i-a ajutat și, acum, iată că sunt în disperare, forțați să se gândească la lichidări de afaceri și la plecare din țară”, a menționat avocatul, subliniind că astfel de inițiative contravin normelor europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării