436
0
Dodon: În scurt timp, mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate
436
0

Procuratura Generală a prezentat astăzi un raport la Consiliul Suprem de Securitate privind anchetele care se desfășoară în cazul fraudei bancare.

Procurorul general interimar a prezentat informații despre sechestrele care au fost puse pe mai multe active ale persoanelor bănuite de furtul miliardului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Membrii Consiliului le-au dat mână liberă procurorilor să ceară în Parlament ridicarea imunității unor deputați, dacă au probe că aceștia au atribuții la schema de fraudare a sistemului bancar.

„Dacă Procuratura va deține informații suficiente pentru ridicarea imunității, PG ar putea veni în viitorul apropiat cu astfel de inițiative. Când și cum nu știu. Nu vreau să mă implic în activitatea Procuraturii. Nu pot să spun care deputați și cum. Nu va fi corect. Nu este de competența președintelui”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Membrii Consiliului au analizat la ședință și Raportul Kroll 2. Igor Dodon a precizat că nicio instituție nu a putut confirma astăzi dacă sunt veridice actele prezentate de Renato Usatîi. 

„Până la sfârșitul zilei, trebuie să ne spună e veridic ori nu documentul”, a anunțat Dodon că le-a cerut acest lucru persoanelor responsabile de la Banca Națională și Procuratura Generală, care au fost la ședința Consiliului de Securitate.

În paralel, oamenii legii fac investigații pentru a stabili de unde s-au făcut scurgerile de informații.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter