main logo
473

Dodon, în Rusia: Viitorul Guvern va colabora mai bine cu CSI

Igor Dodon şi-a manifestat regretul, la Sankt Petersburg, că Republica Moldova nu a interacţionat suficient cu Adunarea Interparlamentară a CSI din cauza conducerii Parlamentului ţării noastre de legislatura trecută.

Dodon, în Rusia: Viitorul Guvern va colabora mai bine cu CSI

În acest sens, Dodon speră că această problemă va fi „soluţionată”, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Igor Dodon a avut astăzi, în cadrul vizitei de lucru la Sankt Petersburg, o întrevedere cu Secretarul General, preşedintele Secretariatului Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, Dmitrii Kobiţki.

„Am discutat starea actuală şi perspectivele de cooperare dintre Republica Moldova şi CSI. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării parteneriatului în toate domeniile de interes reciproc. Am subliniat interesul ţării noastre pentru dinamizarea activităţii în cadrul Comunităţii, precum şi în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, unde, în anul 2018, Moldova a obţinut statutul de observator”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, mi-am exprimat regretul pentru interacţiunea insuficientă dintre Republica Moldova şi Adunarea Interparlamentară a CSI din cauza refuzului conducerii Parlamentului RM de legislatură precedentă de a participa în activitatea organelor CSI.

Şeful statului mai spune că speră că R. Moldova şi Adunarea  Interparlamentară a CSI vor colabora mai bine „odată cu formarea majorităţii parlamentare şi a noului Guvern al Moldovei, din care vor face parte reprezentanţii Partidului Socialiştilor, care susţin poziţia Preşedintelui RM privind restabilirea unui parteneriat eficient cu statele CSI”.

De altfel, Dodon scrie că a spus celor de la Sankt Petersburg despre esenţa strategiei prezidenţiale de promovare a unei politici externe echilibrate între Est şi Vest, reieşind din interesele naţionale ale Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării