main logo
441

Dodon: În această iarnă Moldova va fi asigurată cu gaze şi energie electrică

Preşedintele Igor Dodon consideră că în această iarnă Moldova va fi asigurată cu gaze şi energie electrică.

Dodon: Moldova va fi asigurată cu gaze şi energie electricăFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat miercuri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite Știri.md.

"Am discutat aceste probleme, având în vedere că persistă pericolul sistării tranzitului de gaze ruseşti prin Ucraina", a spus Preşedintele.

În ceea ce priveşte energia electrică, în prezent Moldova primeşte 68% de la CERS Moldovenească, situată în Transnistria, 20% din Ucraina şi 12% de la centralele locale.

"Întrebarea este ce se va întâmpla dacă vor apărea probleme cu aprovizionarea cu gaze, din moment ce Centrala de la Cuciurgan lucrează cu gazul rusesc. Chiar şi în caz că apar probleme cu gazul, avem posibilitatea să creştem importurile din Ucraina, precum şi să primim energie electrică din România. În plus, centralele noastre pot creşte producţia de energie electrică din contul păcurii, ale cărei rezerve ajung pentru 30-50 de zile", a subliniat Preşedintele.

El şi-a exprimat speranţa că nu vor fi probleme cu livrarea de gaze.

"Gazul rusesc va continua să ajungă în Moldova - fie prin Ucraina, fie prin South Stream - prin revers prin Turcia, Bulgaria şi România. În acelaşi timp, preţul pentru Moldova va rămâne neschimbat. Începând cu anul nou, acesta va fi de 172 de dolari pentru o mie de metri cubi. Cheltuielile de transport sunt suportate de furnizor", a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării