main logo
472

Dodon: Implementarea prevederilor Acordului de Asociere rămâne o prioritate

Preşedintele Igor Dodon a declarat că implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană rămâne o prioritate pentru conducerea ţării.

Dodon: Implementarea prevederilor Acordului de Asociere, o prioritateFoto: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris pe pagina sa de facebook că despre aceasta a declarat la întrevederea de luni cu şeful Directoratului General pentru Vecinătate şi Negocieri privind Extinderea în cadrul Comisiei Europene, Christian Danielsson, care se află într-o vizită în Republica Moldova, transmite Știri.md

"Am comunicat delegatului UE despre semnarea la 16 septembrie a Acordului politic privind obiectivele între fracţiunile parlamentare PSRM şi ACUM, dar şi între Guvern, Preşedinţie şi Parlament. Pornind de la obiectivele stipulate în acest document, Republica Moldova îşi asumă angajamentul de a continua reformele necesare şi de a implementa prevederile Acordului de Asociere, care rămâne o prioritate pentru conducerea ţării", a subliniat Dodon.

Totodată, el a menţionat că "reforma justiţiei, combaterea corupţiei şi consolidarea instituţiilor democratice sunt în topul priorităţilor naţionale, menite să sporească calitatea vieţii cetăţenilor şi să impulsioneze dezvoltarea economiei naţionale".

Potrivit Preşedintelui, la întrevedere a fost discutată agenda relaţiilor între Moldova şi UE.

"Am mulţumit partenerilor europeni pentru atenţia sporită şi suportul constant acordat ţării noastre. Am remarcat importanţa întrevederilor cu oficialii Uniunii Europene ce au avut loc la începutul lunii septembrie la Bruxelles care au vizat diverse subiecte de interes comun", a scris Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării