main logo
470

Dodon îi va ține companie lui Putin la deschiderea și închiderea CM 2018

Deși echipa națională de fotbal a R. Moldova nu va fi prezentă la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, Dodon a anunțat ca va fi prezent la ceremonia de deschidere și la cea de închidere a competiției.

Dodon îi va ține companie lui Putin la deschiderea și închiderea CM 2018

„Voi fi la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal care va loc la 14 iunie la Moscova. De asemenea, voi fi și la ceremonia de închidere. Am fost invitat de președintele Vladimir Putin. Sunt sigur că la CM-2018 vor fi și mulți cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Izvestia, citează Deschide.md.

Liderul de la Kremlin i-a invitat pe toți liderii Uniunii Economice Euroasiatice la deschiderea Campionatului Mondial.

În același timp, mai mulți lideri occidentali au anunțat că nu vor merge la Moscova la deschiderea CM-2018. Marea Britanie a anunțat că nici un oficial nu va merge la Moscova după otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal în orășelul Salisbury.

Inițial Londra lua în calcul boicotarea completă a CM-2018.

De asemenea, 60 de eurodeputaţi, din toate familiile politice şi de toate naţionalităţile, au lansat o scrisoare adresată guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, în care fac un apel la boicotarea diplomatică a Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia, în semn de protest faţă de Vladimir Putin, care îşi bate joc de valorile europene.

Se menționat este că, de obicei, la ceremoniile de deschidere și închidere ale Campionatelor Mondial participă oficialii țărilor calificate.

Dacă boicotul anunțat de oficialii țărilor europene se va materializa, Igor Dodon urmează să salveze imaginea lui Putin a doua oară. Anul trecut, la parada de 9 mai, Dodon a fost printre puținii președinți care i-au făcut companie lui Putin în tribunele din Piața Roșie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării