main logo
954

Dodon îi va retrage Ordinul Republicii oferit de Timofti lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon susține că îl va lăsa pe Vlad Plahotniuc fără Ordinul Republicii, dar că mai e nevoie de analiză de partea juriștilor săi în acest sens.

Dodon îi va retrage Ordinul Republicii oferit de Timofti lui PlahotniucColaj: știri.md

Șeful statului a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că ia în calcul acest lucru, solicitat de Blocul ACUM în repetate rânduri, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este o comisie care trebuie să se convoace și să vadă cum se retrage acest ordin. Juriștii mei se ocupă. Este o procedura, care este strict reglementată. Imediat ce comisia îmi va da propunerea, eu îl semnez”, a declarat Dodon.

Vlad Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii“ de către ex-președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvârșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

„Ordinul Republicii” este distincția de stat supremă a Republicii Moldova care se conferă pentru „merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării