main logo
844

Dodon îi cere lui Rogozin reducerea prețului la gaze pentru Moldova

Aflat în vizită la Moscova, președintele Igor Dodon spune că i-a transmis vicepremierului rus Dmitri Rogozin solicitarea de a reduce tarifele la gaze pentru R. Moldova începând cu 1 septembrie.

Dodon îi cere lui Rogozin reducerea prețului la gaze pentru MoldovaFoto: stiri.md

Într-o postare pe Facebook, Dodon mai spune că i l-a prezentat lui Kozak pe Vadim Ceban, candidatul Chișinăului la funcția de președinte al consiliului de administrație al „Moldovagaz”, companie care importă gazele rusești, fiind deținută de concernul rus Gazprom împreună cu guvernul moldovean, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

„În mod aparte, am discutat subiecte ce țin de asigurarea neîntreruptă a țării noastre cu gaze naturale, ținând cont de faptul că acordul cu privire la tranzitarea teritoriului Ucrainei expiră la finele anului curent”, se mai spune în postarea președintelui moldovean. 

Dmitri Kozak, emisar special al Kremlinului pentru relația cu R. Moldova, a jucat un rol cheie în medierea coaliției de guvernare PSRM-ACUM, care a preluat puterea luna trecută. 

Președintele Dodon, lider informal al PSRM, a mai spus în postarea despre vizita la Moscova că, în ultima lună, „a avut loc o resetare substanțială a relațiilor bilaterale moldo-ruse”, a anunțat pentru luna septembrie un forum economic moldo-rus la Chișinău și a pledat pentru o reuniune în format 5+2 pe tema diferendului transnistrean, care să aibă loc în luna octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării