main logo
621

Dodon iar s-a răzgândit: Alegerile locale pot avea loc și fără Parlament funcțional

După ce acum o săptămână era sigur că nu vor avea loc în acest an, alegerile locale, fără formarea unui Parlament funcțional, președintele Igor Dodon susține că ar putea exista anumite soluții.

Dodon iar s-a răzgândit: Alegerile locale pot avea loc și fără ParlamentFoto: tribuna.md

Șeful a statului a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la N4 că își dorește „foarte mult” să aibă loc alegeri locale în această vară și că va sesiza Curtea Constituțională în acest sens, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„După data de 9 iunie, când va fi foarte clar, dacă avem sau nu majoritate parlamentară, cel mai probabil președintele se va adresa la Curtea Constituțională. Curtea va decide dacă deleagă acest drept președintelui sau Guvernului în exercițiu”, a declarat Dodon.

El a mai spus că dacă dreptul îi va fi delegat lui, atunci va numi localele și anticipatele în aceeași zi.

Cu o săptămână în urmă, Igor Dodon se declara sigur că alegeri locale nu vor fi în 2019.

„Alegeri locale nu vor fi în acest an. Alegeri locale pot să aibă loc doar dacă va exista o coaliție PSRM-ACUM. În cadrul coaliției se poate de ajuns la un acord, privind desfășurarea alegerilor locale. Dacă nu va exista o coaliție, atunci nu va fi cine să numească data alegerilor locale. Potrivit legii, mandatul actualilor aleși se prelungește până la viitoarele alegeri. Astfel, scrutinul local nu poate avea loc mai devreme de mijlocul anului viitor”, a declarat miercurea trecută Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării