main logo
1023

Dodon: Hahn compară Guvernul Sandu cu o echipă națională de fotbal

Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a comparat Guvernul Moldovei cu o echipă de fotbal, în care reprezentanţii diferitelor cluburi apără onoarea ţării.

Dodon: Hahn compară Guvernul Sandu cu o echipă națională de fotbal

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a scris pe facebook Preşedintele Igor Dodon după întrevederea cu eurocomisarul, transmite Știri.md.

"Johannes Hahn a comparat noua guvernare a RM cu o echipă de fotbal: când echipa naţională iese pe teren, jucătorii trebuie să uite că reprezintă diferite cluburi şi să lupte cu abnegaţie pentru victoria ţării lor. Consider că aceasta este o notă foarte potrivită oferită guvernării legitime, care, în numele intereselor naţionale ale Republicii Moldova, a lăsat la o parte divergenţele ideologice şi cele geopolitice", a declarat Dodon.

El a spus în cadrul întrevederii cu oficialul european că Partidul Socialiştilor proprezidenţial a adoptat o decizie cu privire la susţinerea eforturilor Guvernului Maiei Sandu privind realizarea reformelor întru binele ţării şi al poporului. 

"Administraţia Preşedintelui va acorda sprijinul necesar Cabinetului de Miniştri, deoarece consideră că acest lucru va contribui la consolidarea noii guvernări şi la îmbunătăţirea dialogului cu partenerii externi. În context, l-am informat pe diplomatul european despre importanţa asigurării unei activităţi pe termen lung a majorităţii parlamentare şi a Guvernului. Consider că pentru realizarea tuturor reformelor necesare ţării va fi nevoie de cel puţin un an, însă ar fi ideal ca actuala configurare a guvernării să fie menţinută pentru toţi cei patru ani de mandat parlamentar", a subliniat Dodon.

El a mai spus că fracţiunea parlamentară a PSRM a adoptat decizia "de a nu admite în rândurile sale "transfugi" din alte fracţiuni pentru a nu continua practica negativă a fostei guvernări în frunte cu Partidul Democrat". 

"Dacă în viitor vor apărea divergenţe între PSRM şi blocul ACUM, aceste forţe vor lăsa problemele la o parte, pentru a menţine stabilitatea, ori se vor înţelege în privinţa organizării alegerilor parlamentare anticipate", a evidenţiat Preşedintele.

El a mulţumit partenerilor europeni pentru recunoaşterea noii majorităţi parlamentare şi a Guvernului, precum şi pentru susţinerea eforturilor depuse de noua guvernare legitimă în vederea stabilizării situaţiei în ţară. 

"Reacţia promptă şi clară a Uniunii Europene şi a altor parteneri externi ai Moldovei este foarte importantă pentru noi şi ne oferă şansa pentru o nouă dezvoltare a RM", a declarat Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării