main logo
1303

Dodon: Guvernul Sandu va cădea 90%. Acest pas va dezbina coaliția

Președintele țării, Igor Dodon, este sigur în proporție de 90 la sută că Guvernul Sandu va cădea prin moțiunea de cenzură ce urmează a fi înaintată în Parlament.

Dodon: Guvernul Sandu va cădea 90%. Acest pas va dezbina coaliția

Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Dimineață eram sigur în proporție de 80 la sută că Guvernul Maia Sandu va cădea, acum sunt sigur 90%. Retragerea inițiativei de asumare ar face să ne așezăm să discutăm despre toate lucrurile. 

Nu le-a plăcut acel concurs, trebuiau să organizeze altul. Pasul făcut de lidera PAS este un pas de rupere a coaliției de guvernare. Una sunt vorbele, iar altele sunt faptele, iar la ei acum sunt fapte”, a declarat Igor Dodon.

Siguranța președintelui țării că va fi demis actualul Guvern crește cu fiecare declarație a premierului Maia Sandu, ce spune că nu va renunța, în niciun caz, la modificările legii Procuraturii, prin asumarea responsabilității de către Executiv.

Acesta prevede că prim-ministrul va înainta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general către CSP și va avea dreptul să creeze o comisie, care să investigheze eventuale abateri ale procurorului aflat în funcție, pentru o eventuală demitere.

De menționat că totul a început după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că va emite un ordin pentru anularea rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general. 

Potrivit ministrei, un membru al comisiei de evaluare a oferit un punctaj disproporționat în procesul de evaluare a candidaților pentru funcția de procuror general.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării