main logo
475

Dodon: Grupurile de lucru nu au sens fără o majoritate creată

Tot ceea ce au propus socialiștii, ca fiind condițiile pentru negocierile privind crearea unei majorități parlamentare – nu este întâmplător.

Dodon: Grupurile de lucru nu au sens fără o majoritate creată

Toate aceste propuneri sunt cuprinse în programul politic al PSRM. Despre aceasta a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune public, președintele țării, Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la a-tv.md.

"Ceea ce ține de neutralitate, suveranitate și politică externă echilibrată, toate acestea sunt elemente ale programului politic PSRM, pentru care cetățenii au votat. Prin urmare, Partidul Socialiștilor, în calitate de partid care a obținut cel mai bun rezutat la alegeri, a venit cu câteva propuneri pentru discuții. De ce “ACUM” este atât de categoric – este o altă întrebare. Dar a existat o decizie foarte clară a Consiliului Republican", a spus el.

De asemenea, șeful statului a remarcat că socialiștii nu vor purta negocieri informale cu "ACUM", împărtășindu-și viziunea în acest sens.

"Opinia mea este următoarea: atât timp cât partidele de dreapta nu sunt pregătite să înceapă negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare funcționale și a unui Guvern funcțional, și nu minoritar, nu are sens să creăm grupuri de lucru și să purtăm discuții formale sau informale", a spus Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării