main logo
590

Dodon: Funcția de președinte al Parlamentului, o garanție pentru PSRM

Funcția de președinte al Parlamentului ar fi o garanție pentru socialiști pentru că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate.

Dodon: Funcția de președinte al Parlamentului, o garanție pentru PSRMFoto: Ipn.md

Atunci când sunt încercări de a destitui șeful statului, rămâne să exercite funcția de șef al statului președintele Parlamentului. Explicația a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Speakerul Parlamentului este aproape imposibil de a fi scos din funcție. În ultimii zece ani de guvernare pro-europeană o dată a fost scos speakerul, în 2013, mai mult nu a fost”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon spune că a făcut tot posibilul în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova pentru ca să existe o majoritate parlamentară. 

De asemenea, șeful statului consideră că responsabil de alegeri anticipate, dacă acestea vor avea loc, va fi blocul ACUM. 

Totuși, președintele menționează că până când nu există o altă decizie a Consiliului republican al PSRM, mai există o șansă.

Întrebat dacă PSRM este gata să facă o coaliție cu Partidul Democrat, președintele a menționat că ultima în decizie a Consiliului republican se spune clar că fie se formează o majoritate cu ACUM, fie se merge la alegeri anticipate. 

„Să presupunem că democrații ar fi gata să accepte ceea ce am înaintat pentru coaliție de la ACUM. Socialiștii ar fi puși în situația să decidă ce fac. Nu știu, nu pot să vă spun la această etapă. Pot să vă spun că socialiștii, la această etapă, nu examinează o coaliție cu PDM”, a declarat șeful statului.

În opinia lui, cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie când va fi emisă hotărârea Curții Constituționale legată de posibilitatea de a fi dizolvat Parlamentul. „Ultima săptămână va fi săptămâna când va fi luată decizia finală, dacă se creează sau nu o guvernare”, notează Igor Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării